Upé, 100% recycled sweaters

it was love at first sight!

Waarom wij meteen verliefd werden op dit prachtige pure merk? Upé is een duurzaam kledingmerk voor kinderen vanaf 2 jaar, volledig gemaakt uit gerecycleerd materiaal, om zo de mooie resources van de natuur te bewaren. Elke keuze die Upé maakt, van design tot productie, is telkens ingegeven vanuit dezelfde visie: het belang van de omgeving staat voorop. De sweaters van Upé dragen volledig bij aan het duurzaam Hello Archie DNA. Het merk werd opgestart door 2 Franse ondernemers, die zich voluit wilden smijten op dit nieuw en duurzaam avontuur, designed in Paris. “Make it beautiful, simple, sustainable with what already exists.”

“Make it beautiful, simple, sustainable with what already exists.”

100% recycled & made in France,
met zorg voor de planeet en onze kinderen

  • Recycled: de sweaters uit gerecycleerd materiaal zijn gemaakt van 100% recycled yarns, gecertificeerd OEKO-TEK standard 100, met zorg voor onze kinderen en hun omgeving
  • Alle producten van Upé worden lokaal gemaakt in Frankrijk, door family owned bedrijven om zo volledig transparantie en traceerbaarheid van de grondstoffen te garanderen.
  • Ecologisch: Dankzij deze manier van recycling wordt per sweater maar liefst 5000 liter water uitgespaard, wauw! 

recycled materials, wat betekent dit nu concreet bij Upé?

Recycled materials, wat betekent dit nu concreet bij Upé? Om overproductie tegen te gaan heeft Upé een duidelijke visie neergezet. Afval reduceren en zoveel mogelijk inzetten op slow fashion, met respect voor de natuur.

De sweaters uit 100% gerecycleerd materiaal bestaan voor de helft uit gerecycleerd katoen, en voor de andere helft uit gerecycleerd polyester.

De Upé truien zijn samengesteld door een mix van recycled cotton, bestaand uit katoen resten en verzamelde kledij en polyester van gerecycleerde plastic flessen. Impressive!

De sweaters zijn gecertificeerd OEKO-tex standaard 100, om de huid van onze kinderen zoveel mogelijk te beschermen, en tevens ook de omgeving waarin ze opgroeien. Aan de binnenkant heb je een laag brushed fleece, wat ze extra zacht maken en aangenaam op de huid aanvoelen.

made in France

Om de carbon footprint zoveel mogelijk te reduceren kiest Upé bewust voor een lokale productie in Frankrijk. Enerzijds beperkt dit de kilometers die elk kledingstuk aflegt, anderzijds kan er op deze manier volledige transparantie geboden worden aangaande het productieproces.

geïnspireerd door de natuur

Dat gezondheid, duurzaamheid en respect voor de natuur absoluut voorop gesteld worden bij Upé is fantastisch. De sweaters bestaan in vier kleuren, alleen met een link naar de natuur.

Zachte en warme kleuren, minimalistisch en puur. Een loose fit die zowel voor jongens als meisjes past, extra duurzaam! Wij zijn totally hooked, onze zoontjes dragen ze heerlijk graag!

Net zoals wij zijn de founders van Upé helemaal verkocht aan de pure elementen uit de natuur. Voor hun eerste collectie van recycled sweaters lieten ze zich inspireren door de seaside. De witte schuimende zee bij vloed, het grijze van de zeedruppels die tegen de rotsen kaatsen, de zachte gloeiende kleur van warm zand en de paarse gloed bij avondzon aan zee, hello summer!

Responsible fashion in many different ways, we hope you love it as much
as we do, enjoy!

Als je onze website in volle glorie wilt gebruiken, dan is het nodig dat je onze cookies accepteert. Gelukkig is dat heel makkelijk.
Thanks for joining the Hello Archie community! We hebben jou een e-mail verstuurd om jouw inschrijving te bevestigen.
Jouw mailadres is waarschijnlijk al gekend bij ons
ico-collapse
0
Top
ic-expand
ic-cross-line-top